Vi jobber for tiden med programmet for Studentslippet 2022.
Du kan se en oversikt over fjorårets aktiviteter under "Aktiviteter".

Ikke-bookbare aktiviteter

Kun drop-in!

Under Studentslipp-uka tilbyr vi flere aktiviteter som ikke krever billetter.

 

Naturhistorisk museum

Naturhistorisk museum er et skattkammer av sjeldne, vakre og rare objekter fra naturen. Blant de største attraksjonene på museet er modellen av Tyrannosaurus Rex og det verdensberømte Ida-fossilet. I tillegg finner du flere dinosaur modeller, gullklumper, månesteiner, sølvkrystaller, fiskeøgler og utstoppede dyr fra Norge og andre deler av verden. 

Sporveimuseet

Nybakt student i Oslo?

Enten du er oppvokst i Oslo eller nettopp flyttet hit som student, vil du garantert benytte deg av Oslos kollektivtrafikktilbud. Byen har landets beste, og eldste, kollektivtrafikk med sine aner tilbake til 1875!

Astrup Fearnley

Velkommen til Astrup Fearnley Museet og ny utstilling i samlingen! I samlingen vises et stadig skiftende utvalg malerier, fotografier, skulpturer, installasjoner og videoverk. Utstillingen som nå vises i samlingen inkluderer viktige verk av kunstnere som….

Roseslottet

Roseslottet som ligger på toppen av Holmenkollen som et Soria Moria-slott av gull løfter frem de skattene av verdier som vi som frie mennesker er så heldige å ha og leve med: demokrati, rettsstat, menneskerettigheter – humanisme. Dette ble fratatt oss under okkupasjonen av Norge mellom 1940 og 1945.

Roseslottet minner oss om hva vi aldri må glemme da totalitære krefter den gang kom inn i landet vårt for å tilintetgjøre friheten.

Teknisk museum

Teknisk museum er Norges morsomste museum med over 100 prøv-selv installasjoner, mer enn 25 utstillinger om teknologi, industri, vitenskap og medisin. 

22. juli senteret

Hos 22. juli-senteret får du mulighet til å se utstillingen “Samtalen om 22. juli”, som forsøker å forklare hva 22. juli handler om, og hva 22. juli skal bety i fremtiden.  Vi inviterer også til markeringsutstilling “10 år etter”, som viser frem et mangfold av tanker og meninger 10 år etter terroren, samt en ny, sterk fotoserie av overlevende og etterlatte, med bilder tatt av fotografen Andrea Gjestvang.

Vigelandsmuseet

Opplev mer enn Vigelandsparken! Vigelandmuseet ønsker studenter i Oslo velkommen inn i museet. GRATIS for Oslo-studenter med gyldig studentbevis i perioden 3. til 9. september!

Nobels fredssenter

Tekst

Syng Studenttirsdag

Tekst