Kom og se film på Cinemateket!

 

Velkommen til Cinemateket, stedet for filmhistorie og filmkunst. Du finner oss i Dronningens gate, sentralt plassert i Kvadraturen. Under Studentslippet har vi gleden av å ønske studenter spesielt velkommen til visning av disse filmene:

 

Lørdag 31.aug kl. 17.00 Oslo, 31. august
(Norge, 2011, Joachim Trier)
Joachim Triers Oslo-film regnes som en av tidenes beste norske filmer. Før visningen blir det foredrag om Trier ved Anne Gjelsvik, professor i filmvitenskap på NTNU
Søndag 1. september kl. 19.00 Pink Flamingos
(USA, 1972, John Waters)
John Waters’ kult-klassiker ble en svært suksessfull «midnight movie» i USA, og sjokkerte en hel verden på begynnelsen av 70-tallet.
Tirsdag 3. september kl. 18.30 Rottefangeren
(Storbritannia, 1998, Lynne Ramsay)
Dette er Lynne Ramsays rå og poetiske debutfilm. Filmen utforsker en ung gutts følelse av isolasjon og angst og hans hemmelige vennskap med en 14 år gammel jente som gir tjenester til skolens gjeng.
Onsdag 4. september kl. 18.00 City of God
(Brasil/Frankrike, 2002, Fernando Meirelles & Kátia Lund)
En klassiker som følger unge kriminelle Buscape på hans lovløse ferd i Rios slumområder. Før filmen blir det samtale om ungdomskriminalitet i regi av tankesmien Agenda.
Onsdag 4. september kl. 21.00 Hundreds of Beavers
(USA, 2022, Mike Cheslik)
I en miks av live-action, stop motion-animasjon og dataanimerte spesialeffekter blir vi tatt med på en reise inn i crazy-komediens aller mest fysiske aspekter.
Fredag 6. september kl. 18.00 Drylongso
(USA, 1998, Cauleen Smith)
Cauleen Smiths sjangeroverskridende verk i en nydelig restaurert utgave. Cauleen Smith kommer til visningen.

 

Cinemateket har åpent fra tirsdag til søndag hver uke. Vi viser både de store klassikerne og mindre kjente verker fra filmhistorien, og nye filmer av spesiell interesse. Vi er opptatt av å presentere filmene på en best mulig måte, tro mot originale visningsformater og ofte i nyrestaurerte utgaver. En stor andel av forestillingene er eksklusive, noe som betyr at vi både viser unike filmkopier som bare vi har tilgang til, og filmer som ikke er mulig å få sett andre steder.

 

Les mer om Cinemateket og se hele programmet på cinemateket.no.